Laden Evenementen

« All Evenementen

30 oktober 2019: Een andere kijk op autisme door Martine Delfos, Gigant Apeldoorn

30 oktober van 19:30 tot 22:00

img_7029b2a

Deze avond = vol !

Dr. Martine F. Delfos is klinisch psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker. Zij is gespecialiseerd in autisme.

De avond wordt georganiseerd vanuit het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland in samenwerking met CafeTisme, Autisme Café in Klein Berlijn, Autisme Café Wende in GIGANT, GIGANT en MEE Veluwe.

Autisme is geen defect, maar een vertraging en versnelling tegelijk, Martine Delfos.

Voor mensen met autisme is het belang van contact en oprecht zijn van wezenlijk belang net als voor ieder ander mens.

Op woensdagavond 30 oktober laat Martine Delfos op heldere en inzichtelijke wijze zien wat autisme kan betekenen. Zij biedt inzicht in autisme en handvatten voor de benadering van de verschillende aspecten van autisme, zodat de kwaliteit van leven voor mensen met autisme verbeterd kan worden. Inloop van 19.30 uur, start 20.00 uur.

In Nederland wonen momenteel ca. 190.000 mensen met een vorm van autisme. Autisme is niet te genezen. Volgens Martine Delfos is het vaak een ‘onbegrijpelijk verschijnsel’ op het gebied van menselijk gedrag. Het belangrijkste kenmerk is volgens haar de andere wijze van sociaal zijn, de sociale interactie is atypisch. Het aansluiten in sociale interactie kan daardoor problematisch zijn. Martine Delfos geeft aan dat autisme geen ziekte is en geen defect, maar een genenpatroon dat leidt tot een vertraging op specifieke gebieden en een versnelde ontwikkeling op andere gebieden. Het gevolg is een reeks uiteenlopende “mentale leeftijden” binnen één persoon. Deze visie biedt een geheel ander perspectief voor diagnose, behandeling en vooral ook opvoeding.

Gegevens

Datum:
30 oktober
Tijd:
19:30 tot 22:00

Organisator

Donate van Rijswijk
E-mail:
d.vanrijswijk@meesamen.nl
Website:
www.autismegelderland.nl

Locatie

Gigant
Nieuwstraat 377
Apeldoorn, 7311 BR
+ Google Maps
Website:
https://www.gigant.nl/voorstellingen/een-andere-kijk-op-autisme