Bijeenkomst over voeding en autisme

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 8 maanden, 2 weken geleden.

 • Bijeenkomst over voeding en autisme

  Het verband tussen darmen, voeding en autisme, hoe zit dat? Dat is het thema van een bijeenkomst op dinsdag 31 oktober in de Proeflokalen Zutphen.

  Ikzelf (Autismecoach Evelien Westerbeek) en ervaringsdeskundige Monic Wolters gaan deze dinsdagavond verder in op dit onderwerp.

  Er wordt steeds meer bekend over de grote rol van je darmflora als het gaat om je gezondheid. Maar wist je ook dat je darmflora een grote invloed heeft op je humeur en hoe je je voelt? Er is een wisselwerking tussen je darmen en je hersenen. En mede door voeding kun je deze wisselwerking beïnvloeden.

  Veel mensen hebben wel eens gehoord van het gluten- en zuivelvrije ‘autisme-dieet’.

  Maar wat zorgt ervoor dat dit dieet vaak een positief effect heeft bij mensen met autisme? En waarom heeft het bij anderen geen effect? Er zijn ook nog andere dingen die je kunt doen om je darmflora meer in balans te brengen. Bij een darmflora die in balans is voel je je beter, meer ontspannen en kun je prikkels beter verwerken.

  Tijdens deze bijeenkomst ga ik ook in op de dagelijkse praktijk, wat werkt voor jou (en je gezin)? Tijdens het tweede deel van de avond is Monic Wolters te gast. Zij vertelt over de invloed van een aangepast dieet op de ontwikkeling van haar dochter.

  Datum: dinsdag 31 oktober 2017

  Tijd: 20:00-22:00 uur

  Entree: €5,00 (inclusief koffie/thee)

  Waar: Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen Aanmelden: lichtopautisme@gmail.com

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.