Dr. Leo Kannerhuis nodigt u uit: Autism spectrum disorders in early childhood.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 2 maanden, 4 weken geleden.

 •  

  Het dr. Leo Kannerhuis nodigt u uit.
  Autism spectrum disorders in early childhood: 

  presentation, risk factors and trajectories

  Dr. Janne Visser, kinderpsychiater Karakter Universitair Cluster Nijmegen en prof. dr. Ingrid Robeyns, Hoogleraar Geesteswetenschappen Universiteit Utrecht

  12 maart 2018 l Cultureel centrum Rozet Arnhem

  Ongeveer 8 à 15% van de kinderen onder de 6 heeft een stoornis of een ernstig probleem maar slechts een fractie daarvan komt in zorg, relatief veel minder dan oudere leeftijdsgroepen met dergelijke problemen of stoornissen. Kennelijk worden de problemen niet goed genoeg gezien. ‘Een gemiste kans, vindt kinder- en jeugdpsychiater Visser. Immers, de problemen stapelen zich in het latere leven op en worden daarmee complexer en moeilijker toegankelijk voor interventie. ‘Wie dingen vanaf het begin ziet groeien, krijgt er het beste zicht op,  is dan ook het motto van haar promotie-onderzoek naar de psychopathologie bij kinderen van 0-6 jaar. Maar hoe onderscheid je nu gedrag dat vanzelf overgaat van een risicovolle ontwikkeling? In haar referaat zal Visser uitgebreid op deze vraag ingaan. Na afloop zal opponent Ingrid Robeyns reageren met een betoog en is er gelegenheid tot discussie met aanwezigen. Lees meer.

  okannerhuis.nl/nieuws/kannerlezing-12-maart-

   

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 4 weken geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 4 weken geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.