Geef me de 5

Dit forum bevat 2 onderwerpen,en is het laatst gewijzigd door Profile photo of Daphne Hulsink Daphne Hulsink 4 maanden, 2 weken geleden.

2 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Strategiekaarten huiswerk cover voor- en achterkant 04Huiswerk plannen, maken en leren, hoe doe je dat?

Veel leerlingen (met én zonder autisme) vinden dat lastig. De oorzaak: ze hebben geen idee welke stappen ze precies moeten zetten. Tips die volwassenen geven blijven vaak te vaag. Het gevolg is dat leerlingen niet tot maken of leren komen, vastlopen of slechte cijfers halen, terwijl de oplossing eenvoudig kan zijn: tot in detail duidelijkheid geven. Met dat doel heeft Geef me de 5 het werkboek Strategiekaarten huiswerk ontwikkeld. Een concreet houvast op weg naar zelfstandigheid, voor leerlingen die dat nodig hebben.

De strategiekaarten zijn geschikt voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs (van brugklas tot en met de eindexamenklas). Ze kunnen er een studieloopbaan lang van profiteren.

Bij het boek horen drie gratis downloads. Met de weekplanner wordt huiswerk plannen en verdelen over de week heel gemakkelijk. Het printbare stappenplan voor samenwerkingsopdrachten geeft een goede houvast om doelmatig samen te werken. Tenslotte is er een blanco strategiekaart beschikbaar om aanvullende strategiekaarten op maat te maken waar nodig.

Ouders van leerlingen van de naschoolse begeleiding Autimaat zijn enthousiast: zij ervaren dat hun kinderen veel zelfstandiger zijn en dat hun zelfvertrouwen erdoor is gegroeid. De leerlingen zelf zijn vooral blij met de rust die het gebruik van de strategiekaarten ze geeft. Hun huiswerk is overzichtelijk en op tijd af.

Kijk voor meer informatie (en een inkijkexemplaar) op: https://www.geefmede5.nl/strategiekaarten

  • Dit onderwerp is gewijzigd 4 maanden, 2 weken geleden door Profile photo of Daphne Hulsink Daphne Hulsink.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 4 maanden, 2 weken geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 4 maanden, 2 weken geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

2 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.