Krekel coaching

Dit forum bevat 9 onderwerpen,en is het laatst gewijzigd door Profile photo of Sandra Krekel Sandra Krekel 3 dagen, 23 uren geleden.

9 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

In de regio de Liemers willen enkele ouders een kleinschalig woonproject realiseren van 8 tot 10 appartementen voor normaal begaafde mensen
met autisme die dagbesteding of werk hebben. Gedacht wordt aan de leeftijdscategorie van ca 25 tot ca 35 jaar.

Met het oog op bewoners met epilepsie of andere aandoeningen die nachtelijke interventie vereisen, is 24-uurs toezicht, minstens slaapwacht, noodzakelijk. Een passende indicatie is dan ook gewenst bij een voldoende aantal bewoners.

Wat de leefcultuur betreft wordt aan het volgende gedacht:

 • huisvesting met nauwe betrokkenheid van ouders;- wel privacy, maar voorkomen van afsluiting of vereenzaming;
 • goed gevuld dag- en avondprogramma, met aandacht voor alle ADL-aspecten en voor individueel gezond gedrag (eten/voeding; bewegen/sport);
 • sterk accent op groepsgewijze activiteiten: koken, eten, schoonmaak gemeenschappelijke ruimte, uitstapjes (eventueel in wisselende samenstelling);
 • aandacht voor ontwikkeling, c.q. ontwikkelingsmogelijkheden (niet vastroesten in gewoonten of ritmes).

Dat alles passend bij individueel werk of dagbesteding buitenshuis.

Er is een locatie die hiervoor in aanmerking komt. Oplevering wordt eind 2019 verwacht.

Op 17 juli van 20.00 uur tot 21.30 uur wordt een informatieavond gehouden om meer uitleg te geven over dit project, Zijpendaalseweg 25 te Arnhem.

Als u deze informatiebijeenkomst bij wilt wonen wilt u zich dan aanmelden bij sandra@krekelautismecoaching.nl

 • Dit onderwerp is gewijzigd 3 dagen, 23 uren geleden door Profile photo of Sandra Krekel Sandra Krekel.
lees meer >>

Woensdag 6 juni wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Themagesprek

Het thema is: Autisme en emoties

Mensen met autisme hebben vaak moeite met het herkennen van de vele gezichtsuitdrukkingen en de lichaamstaal die mensen gebruiken tijdens het communiceren.

Iksimij (pseudoniem) schrijft in haar blog: “Ik vind emoties maar ingewikkelde dingen”. Ze komen en gaan, er zit geen logica in, de intensiteit verschilt, ze buitelen door elkaar heen, kunnen tegenstrijdig zijn en bij iedereen zien ze er ook nog eens anders uit. Een groot deel van mijn energie gaat dagelijks op aan het herkennen (bij mezelf en bij anderen) en het reguleren van mijn emoties”.

Hoe is dat bij jou? Herken je je eigen emoties en die van anderen? Kun je ze uiten op de wijze waarop je ze wilt uiten? Kost het omgaan met emoties van anderen jou ook zo veel energie of heb je een manier gevonden om hiermee om te gaan? Hoe gaat het met het reguleren van je eigen emoties.

Je bent van harte welkom als je hierover met andere autivrouwen wilt praten.

 

Het hele blog van iksimij lezen: http://www.fortior.info/worstelen-met-emoties

 
Elke eerste woensdag van de maand

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Tot 21.30 is er gelegenheid om na te praten.

Informatie

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie: http://www.autivrouwencafe.nl

 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 4 weken geleden door Profile photo of Maya Deug Maya Deug.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 4 weken geleden door Profile photo of Maya Deug Maya Deug.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 4 weken geleden door Profile photo of Maya Deug Maya Deug.
lees meer >>

Autivrouwencafé: Autisme, en hoe richt ik mijn leven in?

Woensdag 2 mei wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Themagesprek
Woensdag 2 mei is het thema: Autisme en hoe richt ik mijn leven in?

Het krijgen van de diagnose ASS heeft een behoorlijke impact op je leven. Je komt voor de keuze te staan hoe verder te gaan; blijf je doorgaan zoals je altijd gedaan hebt of ga je je leven anders inrichten. En hoe dan? Vraag je hulp? Wat en hoe heb jij het gedaan en hoe is het bij jou tot nu toe gegaan?

Als je hierover wilt praten met andere autivouwen dan ben je van harte welkom.

Elke eerste woensdag van de maand

Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Tot 21.30 is er gelegenheid om na te praten.

Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties.

Meer informatie: http://www.autivrouwencafe.nl

 • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 3 weken geleden door Profile photo of Maya Deug Maya Deug.
lees meer >>

Onze autisme- en datingcoaches Angelique Hoffman en Ellis Thomassen hebben een prachtige cursus met werkboek ontwikkeld.

Op 5 maart zal een nieuwe training starten
De cursussen zullen ongeveer om de week plaatsvinden zodat er voldoende tijd is om met de opdrachten aan de gang te gaan.
De cursus is bedoeld voor mensen met een autistisch brein vanaf 18 jaar die meer willen weten over dating, gevoelens van verliefdheid, flirten, relaties en intimiteit.
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten waarvan de achtste keer circa 1 maand na de cursus is. Deze laatste keer is een terugblik en uitwisseling hoe het met de cursisten is gegaan na de cursus.
Voor informatie en of opgave kun je contact opnemen met je coach als je cliënt bent of met Ellis of Angelique.
Details
Locatie: Zyp25, Zijpendaalseweg 25, Arnhem.
Tijden: 19.00 tot 21.30 uur.
Aantal bijeenkomsten: 8 (plus intake)
Groepsgrootte: minimum aantal deelnemers vier.
Kosten:
Geen kosten (behalve eigen bijdrage CAK) wanneer u een beschikking Begeleiding Speciaal heeft (10 uur uit budget).
€ 495,- inclusief BTW per deelnemer voor particulieren
€ 650,- exclusief 21% BTW bij inkoop door instellingen
inclusief trainingsmap, koffie/thee.
Inschrijven bij: Ellis (ellis@krekelautismecoaching.nl  0630789594) of Angelique (angelique@krekelautismecoaching.nl  0653928031)
Data 2018: 5 en 19 maart, 9 en 23 april, 7 en 28 mei, 11 juni en 2 juli

 • Dit onderwerp is gewijzigd 4 maanden, 3 weken geleden door Profile photo of Sandra Krekel Sandra Krekel.
lees meer >>

3D Ambacht verzorgt voor mensen met autisme maatwerktrajecten op het vakgebied van 3D printen. In een inspirerende werk- en leeromgeving leren de deelnemers vakinhoudelijk alles over ontwerpen, scannen en printen in 3D. Ook leren zij hun kwaliteiten te ontdekken en krijgen onder begeleiding de kans om zich verder te ontwikkelen, gericht op het verkrijgen van een betaalde baan. In 2016 hebben 12 personen het traject afgerond. 75% van hen is aan het werk. Momenteel volgen 11 deelnemers het traject.

Maatwerktrajecten
Mensen die ten gevolge van autisme moeite hebben om aan het werk te komen kunnen bij 3D Ambacht diverse modules volgen die ontwikkeld zijn op het vlak van digitale fabricage. In overleg wordt een selectie gemaakt uit de beschikbaren modules. De deelnemer volgt de module in zijn/haar eigen tempo en wordt daarbij begeleid door deskundige docenten. 3D Ambacht is door het UWV en gemeenten (o.a. via activerend werk) erkend.

Aanmelden
Via de website http://www.3dambacht.nl kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Op deze site is ook meer informatie over 3D Ambacht te vinden.

3D Ambacht is gevestigd aan de Looierstraat 33 in Arnhem.

lees meer >>

8 september gaat er weer een nieuwe opleiding tot 3D modelleur van start.
De opleiding Modelleur voor 3D-print is specifiek ontworpen voor studenten met een conditie in het autistisch spectrum. Het is een specialistische opleiding gericht op het aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aanmelding is mogelijk via het formulier op de website: http://www.3dambacht.nl. U kunt ook langs komen op de Autisme informatie markt 8 april van 11.00-16.00 uur in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem. Daar staat 3D ambacht met een stand.
3D wereld
3D Printing (additieve productie) is een sterk opkomende markt en de mogelijkheden zijn eindeloos. Nu al worden er sieraden, medische onderdelen, kunstwerken en maquettes geprint, maar de techniek stopt daar niet. Binnenkort printen we huizen en zijn 3D geprinte protheses gemeengoed.
Doelgroep
De intellectuele kwaliteiten die nodig zijn voor het ontwerpen voor 3D-print kunnen gevonden worden bij een doelgroep die momenteel een grote achterstand heeft op de arbeidsmarkt: personen met een conditie in het autistisch spectrum met een gemiddelde of hogere intelligentie.
Iedereen tussen de 18 en 60 jaar kan in aanmerking komen. Belangrijk is dat kandidaten een HBO denkniveau hebben. Een afgeronde opleiding is niet nodig. De uitgebreide selectieprocedure bestaat uit 3 onderdelen waarbij naast het toetsen van kennis en motivatie gekeken wordt naar de mogelijkheden om iemand goed te kunnen begeleiden.
Het maatwerktraject
Het maatwerktraject heeft een gemiddelde studiebelasting van 24 uur per week.  ’s Morgens is er college en ’s middags gelegenheid om onder begeleiding van docenten te werken aan opdrachten.
Het eerste halfjaar worden studenten inhoudelijk begeleid door de docent en wat betreft de autisme-aspecten door een autismecoach. Tijdens de stage worden de studenten primair begeleid door de werkbegeleider van het bedrijf en zijn er voortgangsbesprekingen met een docent/stagebegeleider en de autismecoach.
De stage
De stageperiode beslaat vijf maanden en bestaat uit één tot twee stages. De stagebedrijven zijn actief in de 3D-printindustrie. In de stage komen de onderwerpen Oriëntatie op 3D-print, 3D-tekenen, 3D-print, Materialen voor 3D-print, Ontwerp voor 3D-print en werknemersvaardigheden terug. Voor de stagebedrijven worden voorlichtingsavonden over autisme georganiseerd. Hier maken zij ook kennis met de autismebegeleiders.
Locatie
De locatie is Looierstraat 33 in Arnhem en bestaat uit een leslokaal en een winkel/praktijkruimte. In de praktijkruimte staan de 3D-printers waarmee de student de ontwerpen realiseert.
Meer informatie en/of aanmelden op http://www.3dambacht.nl

 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 3 maanden geleden door Profile photo of Sandra Krekel Sandra Krekel.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 3 maanden geleden door Profile photo of Sandra Krekel Sandra Krekel.
lees meer >>

Binnenkort willen wij gaan starten met het ‘Auti-ouder café in Arnhem. Barbara Huisman heeft de samenwerking gezocht met KrekelAutismeCoaching. Het Auti-ouder café mag de sfeervolle ruimte aan de Zijpendaalseweg 25 te Arnhem gebruiken om de bijeenkomsten te organiseren.

Barbara is moeder van een zoon met autisme. Landelijk heeft zij ervaring opgedaan met verschillende initiatieven met betrekking tot autisme en merkte dat  behoefte is aan  contact met andere ouders met een kind of kinderen met de diagnose autisme.

Als je hoort dat je kind de diagnose autisme heeft, er van alles op je af: inzicht krijgen in wat autisme is, informeren van familie en vrienden, verwerking van de diagnose etc.

Het Auti-ouder café wil ouders met een kind met autisme in de omgeving Arnhem informatie, advies en een luisterend oor bieden.

Barbara zoekt nog andere ouders met een kind met de diagnose autisme om mee te denken met de start van het Auti-ouder café. Indien je hier interesse in hebt, kun je contact opnemen via e-mail: huismanbrm@gmail.com of telefoon: 06-22019539.

lees meer >>

Op donderdag 9 maart 2017 starten wij in Arnhem met het AutiPartnerCafé.

Doelgroep AutiPartnerCafé
AutiPartnerCafé is bedoeld voor stellen waarvan de één een autistisch brein heeft en de ander een neurotypisch brein.

Doel is, om naast contact, ook kennis te nemen van elkaars breinen en te horen hoe andere stellen met bepaalde situaties omgaan.

Frequentie
Elke tweede donderdagavond van de maand.

Tijden
19:30 – 20:00 uur: Inloop, koffie/thee
20:00 – 21:00 uur: “Het gesprek”
21:00 – 22:00 uur: Napraten met een drankje

Thema’s (voorbeelden)
Sociale aangelegenheden
Vakanties
Rolverdeling in het huishouden

Onderwerpen 
Ideeën voor onderwerpen voor ‘het gesprek kunnen 2 weken voor de eerstvolgende datum ingeleverd worden.

Aanmelden
Vooraf aanmelden op info@autipartnercafe.nl

Kosten
€ 7,50 per stel (toegang en consumpties)

Locatie
Gebouw Zyp25/KrekelAutismeCoaching
Zijpendaalseweg 25
6814 CC ARNHEM
Tel: 06 1081 9049 (Sandra Krekel)

lees meer >>

9 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.