Autivrouwencafé: ASS en (zelf)stigma

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of Maya Deug Maya Deug 2 maanden, 3 weken geleden.

 • Woensdag 4 september wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

  Themagesprek

  Woensdag 4 september is het thema: Autisme en (zelf)stigma

  Stigma is vaak een negatief vooroordeel dat leeft bij bepaalde bevolkingsgroepen. Mensen met een ongewoon of afwijkend gedrag die niet in het standaardplaatje passen krijgen een etiket opgeplakt. Dit terwijl het afwijkende gedrag slechts door een deel van die mensen wordt vertoond. Het is dus eigenlijk discriminatie van mensen met een aandoening. Als je jezelf hierdoor minderwaardig voelt omdat je de negatieve oordelen toepast op jezelf is dat een vorm van zelfstigma.

  Hoe ga jij om met het “etiket” autisme? Je bent van harte welkom als je hierover wilt praten met andere autivrouwen.

  Elke eerste woensdag van de maand

  Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden m.u.v. juli en augustus. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Tot 21.30 is er gelegenheid om na te praten.

  Informatie

  Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties. Meer informatie: http://www.autivrouwencafe.nl

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 3 weken geleden door Profile photo of Maya Deug Maya Deug.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.