Autivrouwencafé: Autisme en alexithymie

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of Maya Deug Maya Deug 1 maand, 1 week geleden.

 • Woensdag 5 februari wordt in Zyp25, Zijpendaalseweg 25 in Arnhem, het Autivrouwencafé gehouden. Vrouwen met autisme hebben hier de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

  Themagesprek

  Alexithymie betekent letterlijk ‘geen woorden hebben voor emoties’. Mensen die hieraan leiden hebben moeite hun gevoelens moeilijk onder woorden brengen. Ze laten zich bij belangrijke beslissingen niet leiden door emoties en ook niet goed een onderscheid maken tussen verschillende emoties. Ze voelen zich ‘goed’ of ‘slecht’, maar verder? *.

  *Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 10 % van de bevolking alexithymie heeft. Bij mensen met autisme bleek dat om 50 % te gaan. Ook het moeilijk onderscheid maken tussen een gevoel en de bijbehorende lichamelijke gewaarwording hoort erbij. Bij mensen met alexithymie zie je vaak dat ze lichamelijke klachten hebben waar geen oorzaak voor wordt gevonden.

  Hoe is dit bij jou, herken jij dit bij jezelf en wil je erover praten dan ben je van harte welkom.

   

  Het Autivrouwencafé wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. Iedere maand zal er een ander thema besproken worden. Om 19.30 uur gaat het café open. Het themagesprek is van 20.00 uur tot 21.00 uur. Tot 21.30 is er gelegenheid om na te praten.

  Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten zijn 5 euro per avond. Dat is inclusief consumpties.

  Meer informatie: http://www.autivrouwencafe.nl

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 1 week geleden door Profile photo of Maya Deug Maya Deug.
  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 1 week geleden door Profile photo of Maya Deug Maya Deug.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.