MEE Gelderse Poort

Dit forum bevat 3 onderwerpen,en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 17 uren, 4 minuten geleden.

3 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

aankondiging2

 

Ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 200.000 mensen, heeft autisme. Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme is vele malen groter. Bijvoorbeeld als ouder; misschien heeft uw kind zelf autisme of heeft een vriendje van uw kind autisme.

Het autismebelevingscircuit is ontwikkeld voor iedereen die autisme wil ervaren, voelen en beter wil leren kennen. Niet via theoretische modellen, maar vanuit de alledaagse praktijk. Via 10 opdrachten brengt dit ABCircuit je in de gevoelswereld met autisme. Hoe is het om geen overzicht te hebben? Wat betekent het om overprikkeld te raken? Op deze avond ga je dit zelf ervaren!

Wanneer:      woensdag 3 april 2019

Hoe laat:        19:30-21:30 uur

Waar:             Kulturhus De Nieuwhof, Rivierweg 1, Westervoort

 

Het AutismeBelevingsCircuit wordt, voor inwoners van Westervoort, in het kader van de Autisme week georganiseerd door MEE Gelderse Poort en Goed voor elkaar team Westervoort.

 

Meld je aan vòòr 27 maart via Goed voor elkaar team Westervoort, mail: goedvoorelkaar@westervoort.nl of telefoonnummer: 026-3179911

 

Aan het Autisme Belevingscircuit kunnen maximaal 18 personen deelnemen.

 

lees meer >>

Wat gebeurt er in het hoofd van iemand met autisme? Hoe komen indrukken binnen en hoe worden complexe sociale situaties zoals boosheid en verliefdheid verwerkt? Het is niet eenvoudig uit te leggen… Maar zoals wel vaker zeggen beelden meer dan woorden. En sommige beelden doen dat op een ronduit prachtige manier!
De animatiefilm “Mind My Mind” van de Nederlandse Floor Adams is daar een uitstekend voorbeeld van. De kortfilm brengt het verhaal van Chris, een man met autisme, en het mannetje in zijn hoofd. Samen worden ze geconfronteerd met de sociale en emotionele uitdagingen van het leven waarin ze zich staande proberen te houden.
“Mind my Mind” is geselecteerd voor de internationale kortfilmcompetities tijdens het Brusselse Animatiefilm Festival, Anima (1 -10 maart 2019) en tijdens het kortfilmfestival Go Short in Nijmegen (3 – 7 april 2019).
Bekijk alvast de trailer van de animatie:

http://www.autismecentraal.com/public/standaard-s.asp?lang=NL&pid=248&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=tips_en_nieuwtjes_over_autisme&utm_term=2019-03-13

 

lees meer >>

3 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.