Natuurzorg Veluwe Vallei

Dit forum bevat 2 onderwerpen,en is het laatst gewijzigd door Profile photo of Aad Hendrickx Aad Hendrickx 2 maanden, 1 week geleden.

2 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

In de herfst en winter blijven mensen vaak graag binnen bij de warme kachel. Op zich heel begrijpelijk maar eigenlijk zonde. Want juist in deze tijd kunnen we de lichaamsbeweging en de schrale zonnestralen goed gebruiken.

Vanuit Natuurzorg Veluwe-Vallei werken we met deelnemers jaarrond in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. In het winterhalfjaar is dat soms best pittig maar we kunnen altijd terecht in onze eigen schaftwagen waar we warm en droog bij de kachel kunnen zitten. En wie vaak buiten komt, merkt dat het eigenlijk helemaal niet zo vaak slecht weer is.

In de natuurgebieden voeren we allerlei werkzaamheden uit waar je het ook op een koude dag warm van krijgt, zoals bij het omzagen van boompjes. Buiten werken is lekker en gezond en aan het eind van een werkdag zie je duidelijk het resultaat van je inspanningen. Samen zorgen we voor een open heide, mooi onderhouden bos en begaanbare paden.

We werken in kleine groepen van maximaal vier tot zes personen. De werkzaamheden vinden plaats in de omgeving van Wageningen, Bennekom, Doorwerth en Renkum. Deelnemers mogen zelf naar de werkplek toe komen maar ze kunnen ook worden opgehaald van een ophaalplek in Renkum of Wageningen.

Ken je iemand die mogelijk interesse heeft? Ik sta altijd open voor een kennismakingsgesprek.

Meer info: http://www.natuurzorg.org

lees meer >>

Onlangs is in de regio Zuidwest Veluwe een nieuwe dagbesteding gestart: Natuurzorg Veluwe-Vallei. Met deelnemers werken we in natuurgebieden in de omgeving van Wageningen, Renkum en Bennekom. Er is volop ruimte voor nieuwe deelnemers om te starten.

Buiten zijn in de natuur is lekker en gezond. Het is erg geschikt voor mensen die een prikkelarme omgeving of veel bewegingsvrijheid nodig. Het is een goede manier om conditie op te bouwen of te werken aan een goed dag/weekritme. We streven naar een gemende groep waarin mensen met verschillende achtergronden en beperkingen samen werken. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met psychiatrische of psychosociale problemen, mensen met een lichte verstandelijke of motorische beperking of mensen met autisme. We werken in kleine groepen van maximaal vier tot zes deelnemers.

We voeren verschillende werkzaamheden uit zoals zagen, snoeien, padenonderhoud en het verwijderen van opslag. En dat doen we op verschillende plekken: in het bos, op de hei of langs de rivier.

Ik nodig je graag uit om vrijblijvend kennis te komen maken: post@natuurzorg.org / 06-25151777.

Meer informatie: http://www.natuurzorg.org.

lees meer >>

2 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.