SAG

Dit forum bevat 18 onderwerpen,en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 1 maand geleden.

  • Forum
  • Onderwerpen
  • Berichten
  • Laatste reacties
  • Test
   Test
  • 0
  • 0
  • Geen onderwerpen

18 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)

‘Samen zorgen voor mensen met autisme’ daar staan we voor. Op deze website bieden we alle lidinstellingen de mogelijkheid om informatie en nieuws rondom de zorg voor mensen met autisme te delen met de wereld en met elkaar. Zo blijf je altijd op de hoogte.

Tevens kun je je als lidinstelling hier presenteren en laten zien wat je te bieden hebt. De website biedt voor alle deelnemers de mogelijkheid om via fora over onderwerpen te discussiëren. Het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland biedt jullie hiermee een platform om elkaar gemakkelijk te vinden en kennis en ervaringen uit te wisselen.

 

lees meer >>

Het project ‘Het label is (mis)leidend’ van OPaZ (ministerie van VWS) richt zich onder meer op kinderen en jongeren met autisme en de diagnose ‘verstandelijke beperking’, bij wie wel eens wordt getwijfeld of ze werkelijk een verstandelijke beperking hebben. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met autisme die niet of nauwelijks spreken (non-verbaal of gering-verbaal autisme).

Logo van OPaZWe willen graag weten in hoeverre dit herkend wordt door ouders en professionals. Wilt u hierover enkele vragen beantwoorden? Dit kost ongeveer 5 minuten. Hartelijk dank!

 De vragenlijst staat op http://www.vanuitautismebekeken.nl/vragenlijst-opaz

 

 

 

 

lees meer >>

Woensdagavond 30 oktober j.l. heeft dr. F. Martine Delfos – in theater Gigant, Apeldoorn gesproken over  ‘Een andere kijk op autisme’.  Martine Delfos is klinisch psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker, gespecialiseerd in autisme. Deze avond is tot stand gekomen door een fijne en effectieve samenwerking, waarin ervaringsdeskundigheid centraal stond, tussen Autismecafé in Klein Berlijn, Autismecafé in Gigant, Cafetisme, Gigant, MEE en Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG).

We mochten deze avond 150 mensen verwelkomen: mensen met autisme, ouders, vrijwilligers, professionals en overige belangstellenden.  Martine Delfos heeft op een heldere wijze laten zien wat autisme kan betekenen, zij heeft ons meegenomen in haar visie, waarbij zij stelt dat er bij autisme sprake is van een vertraging en versnelling van de ontwikkeling tegelijkertijd. Martine Delfos heeft door middel van vele voorbeelden handvatten gegeven voor de benadering van de verschillende aspecten van autisme. Na de presentatie was er ruimte om met elkaar en met Martine na te praten, ook was de uitgever van Martine Delfos aanwezig met haar boeken en was er een tafel met flyers van de samenwerkende organisaties.

 

Uit de reacties van aanwezigen: ‘een inspirerende en interessante kijk op autisme’, ‘Martine kijkt verder, zij kijkt naar wat de persoon nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen’, ‘ik vond het een inspirerende avond’, ‘Martine kan erg helder uitleggen en je stap voor stap meenemen’, ‘ik vond herkenning’, ‘de voorbeelden die Martine gebruikt getuigen van een diep inzicht in de mens’!

 

De organisatie van deze avond kijkt terug op een hele mooie avond, vol herkenning en inspiratie  en heeft veelvuldig de vraag gekregen Martine Delfos opnieuw in Apeldoorn uit te nodigen, deze mogelijkheid gaan we op korte termijn onderzoeken!

 

Autismecafé in Klein Berlijn, Autismecafé in Gigant, Cafetisme, Gigant, MEE en SAG.

 

 

 

 

 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

Op maandag 28 oktober 2019 gaat de sociale kaart http://www.autismeapeldoorn.nl online. Initiatiefnemers zijn de gemeente Apeldoorn en het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG). Dit initiatief is ontstaan naar aanleiding van vragen die leven bij inwoners van de gemeente Apeldoorn, over de vindbaarheid van organisaties die aanbod hebben op het gebied van autisme in deze gemeente. De sociale kaart is tot stand gekomen door samenwerking van mensen met autisme en partners aangesloten bij het SAG.

http://www.autismeapeldoorn.nl  vormt een digitale wegwijzer en biedt een actueel overzicht van diensten, aanbod en activiteiten die de netwerkpartners van het SAG te bieden hebben in Apeldoorn en omgeving. Er is onder meer informatie te vinden over wonen, begeleiding, vrije tijd, belangenverenigingen, onderwijs, werk en dagbesteding. Voor het volledige persbericht klik hier en voor de flyer van de sociale kaart hier.

 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 1 week geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 1 week geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

VU Amsterdam wil vrouwen met een formele diagnose van autisme vragen voor interviews en om in een paar focusgroepen plaats te nemen om een inzicht te krijgen in de verschillende zorgpaden in de toegang tot de gezondheidszorg (niet de GGZ). Zie de pdf bijlage voor meer achtergrond en informatie. 

Door middel van geleefde ervaringen wil onderzoekers Mitzi Waltz en Elena Syurina kijken naar de mogelijkheid om bij te dragen aan betere zorg voor vrouwen met autisme.

deelnemers-gezocht-final

 

lees meer >>

Wat zijn jouw prioriteiten voor autisme-onderzoek?  

Doe mee aan het onderzoek Kennisagenda Autisme!  

 

Over (mensen met) autisme weten we nog veel niet. En de kennis die ontwikkeld wordt in onderzoek, sluit misschien niet voldoende aan bij de thema’s of onderwerpen die jij belangrijk vindt. Vanuit de academische werkplaats autisme (AWA) is daarom een onderzoek gestart: ‘Kennisagenda Autisme’. Een kennisagenda is een prioriteitenlijst voor onderzoek/kennisontwikkeling op het gebied van autisme.  

De onderzoekers willen graag weten welke thema’s of onderwerpen je belangrijk vindt voor toekomstig onderzoek. In de vragenlijst kun je aangeven welke drie thema’s voor jou de meeste prioriteit hebben.

Iedereen kan meedoen aan dit onderzoek: mensen met autisme, naasten of professionals. De vragenlijst kan tot 1 juni 2019 worden ingevuld. 

Met je deelname heb je invloed op de richting van het autisme-onderzoek van de toekomst. Daardoor kan onderzoek beter aansluiten bij waar mensen echt behoefte aan hebben. Als je mee wilt doen aan dit onderzoek, kun je de digitale vragenlijst invullen op http://tinyurl.com/kennisagenda-autisme

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden.
Stuur dit bericht gerust door binnen je netwerk!

 • Dit onderwerp is gewijzigd 6 maanden, 3 weken geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

EHBA 2015

De EHBA 2015(Eerste Hulp Bij Autisme ) is uit! Uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. In dit overzicht staat allerhande informatie over autisme en adressen van organisaties die actief zijn op het gebied van autisme. Klik hier om het document te openen.

lees meer >>

Tijdens het werkbezoek aan de gemeenteraad van Ede hebben we namens de SAG projectgroep Zuid Veluwe de “Autisme wegwijzer regio Ede” uitgedeeld. In dit boekje is een overzicht te vinden van de (meeste) convenantpartners uit de regio Ede, het aanbod wat zij hebben en waar zij werkzaam zijn. Om het boekje in te zien klik hier.

 • Dit onderwerp is gewijzigd 4 jaren, 9 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

Autisme in 1000 en 1 nuances. De Waaier geeft de vele nuances in het gedrag van mensen met autisme in een oogopslag weer en is een uitgave van het SAG uit 2009. Gezien de vele vragen naar de Waaier is deze hier te downloaden, inclusief boekje met uitleg.

Download hier de Waaier.

Download hier het boekje.

lees meer >>

Afgelopen mei hebben we vanuit het SAG het symposium “Autisme verhuist!” gehouden, over wonen met autisme van AWBZ naar WMO. Deze dag is goed bezocht door mensen van de gemeenten en woningcorporaties in Gelderland. Tijdens dit symposium hebben de deelnemers een boekje ontvangen met een overzicht van de (meeste) convenantpartners van het SAG in Gelderland: het aanbod wat zij hebben en de regio waar zij werkzaam zijn. Dit boekje willen we graag aan iedereen beschikbaar stellen.
Klik hier om het boekje in te zien.

lees meer >>

18 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 18 (van in totaal 18)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.