SAG

Dit forum bevat 19 onderwerpen,en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 1 maand, 2 weken geleden.

  • Forum
  • Onderwerpen
  • Berichten
  • Laatste reacties
  • Test
   Test
  • 0
  • 0
  • Geen onderwerpen

19 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 19 (van in totaal 19)

‘Samen zorgen voor mensen met autisme’ daar staan we voor. Op deze website bieden we alle lidinstellingen de mogelijkheid om informatie en nieuws rondom de zorg voor mensen met autisme te delen met de wereld en met elkaar. Zo blijf je altijd op de hoogte.

Tevens kun je je als lidinstelling hier presenteren en laten zien wat je te bieden hebt. De website biedt voor alle deelnemers de mogelijkheid om via fora over onderwerpen te discussiëren. Het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland biedt jullie hiermee een platform om elkaar gemakkelijk te vinden en kennis en ervaringen uit te wisselen.

 

lees meer >>

VU Amsterdam wil vrouwen met een formele diagnose van autisme vragen voor interviews en om in een paar focusgroepen plaats te nemen om een inzicht te krijgen in de verschillende zorgpaden in de toegang tot de gezondheidszorg (niet de GGZ). Zie de pdf bijlage voor meer achtergrond en informatie. 

Door middel van geleefde ervaringen wil onderzoekers Mitzi Waltz en Elena Syurina kijken naar de mogelijkheid om bij te dragen aan betere zorg voor vrouwen met autisme.

deelnemers-gezocht-final

 

lees meer >>

Wat zijn jouw prioriteiten voor autisme-onderzoek?  

Doe mee aan het onderzoek Kennisagenda Autisme!  

 

Over (mensen met) autisme weten we nog veel niet. En de kennis die ontwikkeld wordt in onderzoek, sluit misschien niet voldoende aan bij de thema’s of onderwerpen die jij belangrijk vindt. Vanuit de academische werkplaats autisme (AWA) is daarom een onderzoek gestart: ‘Kennisagenda Autisme’. Een kennisagenda is een prioriteitenlijst voor onderzoek/kennisontwikkeling op het gebied van autisme.  

De onderzoekers willen graag weten welke thema’s of onderwerpen je belangrijk vindt voor toekomstig onderzoek. In de vragenlijst kun je aangeven welke drie thema’s voor jou de meeste prioriteit hebben.

Iedereen kan meedoen aan dit onderzoek: mensen met autisme, naasten of professionals. De vragenlijst kan tot 1 juni 2019 worden ingevuld. 

Met je deelname heb je invloed op de richting van het autisme-onderzoek van de toekomst. Daardoor kan onderzoek beter aansluiten bij waar mensen echt behoefte aan hebben. Als je mee wilt doen aan dit onderzoek, kun je de digitale vragenlijst invullen op http://tinyurl.com/kennisagenda-autisme

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden.
Stuur dit bericht gerust door binnen je netwerk!

 • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 4 weken geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

omslag-met-aandacht-bij-de-les-poland

Ank Poland en Marjoleine Steensma werkten jarenlang bij de Leo Kanner Onderwijsgroep, waar ook een Steunpunt autisme aan verbonden was.

Ank Poland deed daar veel ervaring op als begeleider autisme van leerkrachten. Marjoleine Steensma heeft haar eigen adviesbureau, Bureau Samenhang van waaruit zij meedenkt in lastige opvoedingssituaties, vaak in het onderwijs en met speciale aandacht voor autisme.

ISBN 9789492333377

Verkoopprijs € 15,00

93 pagina’s

Te koop in de (internet)boekhandel en bij Van Tricht uitgeverij

https://vantrichtuitgeverij.nl/social-workpw/met-aandacht-bij-de-les-passend-onderwijs-aan-leerlingen-met-autisme/

lees meer >>

logo-onbegrijpelijk-brein

 

Donderdag 21 maart heeft Esther Kopmels, voorzitter van de stichting Onbegrijpelijk Brein, ons mee op reis genomen. Mee op reis in het leven van iemand met een ernstige vorm van Multi Complex Development Disorder. Hoe werkt MCDD eigenlijk? Wat denken we dat het is? Hoe kan een leven lopen onder invloed van deze complexe psychische aandoening? Wat kan de impact zijn op werk/opleiding, relaties en gezondheid? Hoe moeten we MCDD zien in relatie tot ASS?

Esther heeft als ervaringsdeskundige (moeder) haar persoonlijke verhaal gedeeld met de ruim 80 aanwezigen. Een indrukwekkend, helder verhaal, vol inzichten en handvatten! Naast de inleiding was er ruimte voor gesprek, uitwisseling en het stellen van vragen.

Enkele reacties van de aanwezigen: Het was een heel persoonlijk verhaal, waarvoor ik veel respect heb”; “Heel dapper van de spreker om dit verhaal te delen. Heel respectvol gedaan. Super”; “Dank voor de inzichten, inzet, openheid”; “Helpend om zo’n persoonlijk verhaal te horen, gericht op hoe de ervaring is met de hulpverlening”; “Erg sterk, door duidelijke omschrijving van kenmerken en do’s en dont’s”; “Als moeder is er herkenning van het verhaal. Als professional ga ik meer luisteren naar de ouders en kijken naar het totaal plaatje”.

 De stichting Onbegrijpelijk Brein komt op voor mensen met MCDD en hun omgeving. De stichting doet dit door meer bekendheid te geven aan de impact van MCDD middels een informatieve website en persoonlijk advies. Meer informatie is te vinden op http://www.onbegrijpelijkbrein.nl  Op de site is ook het persoonlijke verhaal van Esther en Remco te lezen.

 

lees meer >>

Netty Dijkstra-Geuze is de schrijfster van het boek Hete thee en 3 klontjes suiker. Verhalen en gedichten over autisme, depressie, burn-out en herstel. Haar beide zoons hebben een vorm van autisme. Door de intensieve zorg raakt zij burn-out en overkomt haar een depressie. Een boeiend en ontroerend verslag van een ervaringsdeskundige moeder.

Bestellen bij http://www.nettyschrijft.nl 

 

lees meer >>

EHBA 2015

De EHBA 2015(Eerste Hulp Bij Autisme ) is uit! Uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. In dit overzicht staat allerhande informatie over autisme en adressen van organisaties die actief zijn op het gebied van autisme. Klik hier om het document te openen.

lees meer >>

Tijdens het werkbezoek aan de gemeenteraad van Ede hebben we namens de SAG projectgroep Zuid Veluwe de “Autisme wegwijzer regio Ede” uitgedeeld. In dit boekje is een overzicht te vinden van de (meeste) convenantpartners uit de regio Ede, het aanbod wat zij hebben en waar zij werkzaam zijn. Om het boekje in te zien klik hier.

 • Dit onderwerp is gewijzigd 4 jaren, 6 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

Autisme in 1000 en 1 nuances. De Waaier geeft de vele nuances in het gedrag van mensen met autisme in een oogopslag weer en is een uitgave van het SAG uit 2009. Gezien de vele vragen naar de Waaier is deze hier te downloaden, inclusief boekje met uitleg.

Download hier de Waaier.

Download hier het boekje.

lees meer >>

Afgelopen mei hebben we vanuit het SAG het symposium “Autisme verhuist!” gehouden, over wonen met autisme van AWBZ naar WMO. Deze dag is goed bezocht door mensen van de gemeenten en woningcorporaties in Gelderland. Tijdens dit symposium hebben de deelnemers een boekje ontvangen met een overzicht van de (meeste) convenantpartners van het SAG in Gelderland: het aanbod wat zij hebben en de regio waar zij werkzaam zijn. Dit boekje willen we graag aan iedereen beschikbaar stellen.
Klik hier om het boekje in te zien.

lees meer >>

19 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 19 (van in totaal 19)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.