SAG

Dit forum bevat 29 onderwerpen,en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 1 maand geleden.

  • Forum
  • Onderwerpen
  • Berichten
  • Laatste reacties
  • Test
   Test
  • 0
  • 0
  • Geen onderwerpen

29 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 29 (van in totaal 29)

Voor onze nieuwe SAG website zijn we op zoek naar mooie foto’s!

MAAK EEN MOOIE FOTO VOOR DE NIEUWE WEBSITE VAN HET SAG

Je hoeft niet ver te reizen om een mooie foto  te maken. Ga de uitdaging aan en laat je inspireren door bijvoorbeeld ons autismenetwerk in Gelderland of je omgeving. Wat is voor jou zo kenmerkend? Wat wil je graag delen?

Upload je mooiste foto (‘s) en stuur deze voor 10 januari 2022 naar Donate van Rijswijk (coördinator SAG Veluwe en Oost Gelderland) d.vanrijswijk@meeveluwe.nl

Lever hierbij een korte omschrijving aan (locatie en de reden waarom je juist voor deze foto gekozen hebt). Voorwaarden formaat foto(’s): landscape.

Onder de inzenders verloten we een leuke attentie en natuurlijk krijgt iedereen een persoonlijke reactie!

 Wie weet zie jij straks jouw foto(‘s) terug op onze prachtige, nieuwe website met vermelding van je naam.

Groet, Renee Reiss (SAG Zuid Gelderland) en Donate van Rijswijk (SAG Veluwe en Oost Gelderland).

 

lees meer >>

Nog even en dan is het zover! Het SAG krijgt in het 1e kwartaal van 2022 een nieuwe website. Op dit moment wordt er door WeWerken hard gewerkt aan onze nieuwe site. We hebben al een voorproefje gezien en zijn blij met het prachtige, nieuwe ontwerp! Een heldere sociale kaart, een goede zoekfunctie, ruimte voor evenementen, blogs, video’s en veel meer…. We houden jullie graag op de hoogte!

lees meer >>

In 2014 is een groepje volwassenen met autisme gestart met KlasseWonen. Doel is de realisatie van woonprojecten speciaal voor mensen met autisme.

 

Belangrijke uitgangspunten zijn: * wonen met gelijkgestemden * in zelfstandige huurwoningen * los van een zorgorganisatie * met extra aandacht voor onder andere geluidsisolatie. In deze nieuwsbrief informeren we belangstellenden over de stand van zaken en het reilen en zeilen bij KlasseWonen.

2021-nr13. Nieuwsbrief KlasseWonen (1)

lees meer >>

Deze brochure is gericht op volwassenen die pasgeleden de diagnose hebben gekregen en op dit moment zoekende zijn naar herkenning van de eigen diagnose; informatie over welke soorten ondersteuning er zijn; de mogelijkheden en/of tips rondom hun autisme; informatie over ervaringsdeskundigen.

 
De brochure is tot stand gekomen naar aanleiding van mijn afstudeeronderzoek, waarin wij op zoek zijn gegaan naar een probleemsituatie waar meerdere mensen tegen aan liepen. De situatie die ons aantrok was dat mensen die op volwassen leeftijd de diagnose ASS hebben gekregen, zich niet goed gehoord en ondersteund voelen net nadat zij gediagnostiseerd waren. Het doel van de brochure is dan ook: het wachten verzachten en mensen uit de doelgroep ondersteunen in deze veelal moeilijke fase van hun leven.
http://www.autismegelderland.nl/wp-content/uploads/2021/05/Brochure-ASS.pdf
De brochure is klaar om gebruikt te worden, maar mag ook zeker doorgestuurd worden naar belanghebbende en/of cliënten. Bij vragen en/of opmerkingen horen wij dit uiteraard graag!
met vriendelijke groet,
Britt van Valburg

lees meer >>

Regionale autismenetwerken landelijk op de kaart!

Op 8 maart lanceren de 17 samenwerkende regionale autismenetwerken hun nieuwe website: http://www.autismenetwerkennederland.nl. Alle netwerken en contactgegevens zijn vanaf nu vindbaar op één overzichtelijke site. Van de kop van Groningen tot in het zuidelijkste puntje van Limburg. De regionale autismenetwerken faciliteren ontmoeting en bundelen/delen kennis, kunde en ervaring op gebied van autisme.

Al sinds de oprichting van deze netwerken – rond 2005 – leveren de netwerken een belangrijke bijdrage aan realistische beeldvorming van autisme, passende ondersteuning aan en inclusie van mensen met autisme op alle levensterreinen.

Door deze landelijke samenwerking worden kennis, ervaring, opbrengsten en vraagstukken vanuit de regionale autismenetwerken gedeeld, inzichtelijk gemaakt en gebundeld. Hiermee faciliteert en versterkt het landelijk netwerk de regionale autismenetwerken. Deze landelijke resultaten zijn op deze website te vinden bij de nieuwsberichten.

Nel Hofman, landelijk procesregisseur: “Er gebeurt ontzettend veel in de regionale netwerken, maar veel van ons werk gebeurt achter de schermen. Met deze frisse, moderne website kunnen we nog beter zichtbaar maken wat er in elke provincie gebeurt, en zijn de coördinatoren en lokale partijen beter vindbaar. Zo kunnen we nog meer betekenen in de beeldvorming over autisme, en het faciliteren van samenwerking tussen professionals in de zorg en onderwijssector. Uiteraard in actieve samenwerking mét ervaringsdeskundigen.”

Wilt je meer weten over de landelijke activiteiten of zoekt je aansluiting bij één van de regio’s? Neem een kijkje op de website bij de regionale netwerken en neem contact op met één van de coördinatoren of met Nel (landelijke procesregisseur) via n.hofman@mee.nl.

lees meer >>

In dit document, wat u aangeboden wordt door het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG), vindt u een overzicht van de convenantpartners uit de regio SAG Zuid Gelderland met een link naar het aanbod wat zij hebben voor mensen met autisme. Klik hier om de wegwijzer te openen. 

 • Dit onderwerp is gewijzigd 10 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

In dit document, wat u aangeboden wordt door het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG), vindt u een overzicht van de convenantpartners uit de regio SAG Oost Gelderland met een link naar het aanbod wat zij hebben voor mensen met autisme. Klik hier om de wegwijzer te openen. 

 • Dit onderwerp is gewijzigd 10 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

In dit document, wat u aangeboden wordt door het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG), vindt u een overzicht van de convenantpartners uit de regio SAG Veluwe met een link naar het aanbod wat zij hebben voor mensen met autisme. Klik hier om de wegwijzer te openen. 

 • Dit onderwerp is gewijzigd 10 maanden, 2 weken geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 10 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

Jaarplan SAG 2021

Met meer kennis en begrip in de samenleving en met de juiste begeleiding van mensen met autisme en hun naasten is meer mogelijk.

In 2021 zoeken we vanuit het SAG de verbinding en samenwerking met elkaar en wordt er volop kennis, ervaring en casuïstiek met elkaar gedeeld. We zetten ons in om mensen met autisme een volwaardig leven te laten leiden, vol betekenis en voldoening. Bekijk hier het jaarplan SAG 2021.

 • Dit onderwerp is gewijzigd 8 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 8 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

Jaarverslag SAG 2020

2020 was een bijzonder jaar, met voor velen een uitdaging op meerdere vlakken. Bekijk hier het jaarverslag van het SAG 2020!

Van mensen uit ons netwerk kregen we de volgende informatie terug. De maatregelen rond Corona zorgen
voor minder sociale regels en prikkels, omdat er minder drukte is. Voor een aantal mensen met autisme is dit
prettig omdat ze minder in voor hen lastige situaties verkeren. Daarnaast zorgen de maatregelen en Corona
voor verandering, onduidelijkheid en vragen. ‘Hoe groot is de kans op besmetting’ of ‘hoe lang duren de
maatregelen’? Mensen gedragen zich anders, winkels zijn gesloten, er is thuisonderwijs en er wordt thuis
gewerkt. Een van onze netwerkpartners met autisme gaf als voorbeeld aan: ‘voor mij zijn online
bijeenkomsten/overleggen lastig, ik kan online minder goed de emoties en mimiek van mensen herkennen dan
bij een fysieke ontmoeting’.
Ondanks Corona hebben we in 2020 het contact met elkaar weten te houden, kunnen binden en boeien en
elkaar kunnen ondersteunen en inspireren!

 • Dit onderwerp is gewijzigd 11 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 8 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

Beschrijving
In Magazijn076, een plek die nieuw perspectief biedt voor mensen met autisme in een gelijkwaardige samenwerking, hebben de schrijver Frans A. Brocatus en de illustrator Laura Zandbergen elkaar ontmoet.
Frans A. Brocatus schreef vijftig verhalen over concrete voorwerpen zoals: een agenda, een boek, chocolade, een deur, een jukebox, een lamp, parfum, een stofjas, een vulpen, wijn, zeep … Die verhalen liet hij lezen aan Laura Zandbergen met daaraan de vraag gekoppeld om zich te laten inspireren en, naar eigen inzicht, tekeningen bij de verhalen te maken.

In het eindresultaat zijn er bij twintig van de vijftig verhalen tekeningen gekomen. Ze gaan de verhalen vooraf of ze duiken op in het midden van een verhaal. Daarnaast heeft Laura ook het cover-ontwerp van het boek voor haar rekening genomen.

Dat deze samenwerking tot een verrassend resultaat heeft geleid is het minste wat ervan gezegd kan worden. Overtuig uzelf, koop, lees en laat je meevoeren in de sfeer van deze unieke verhalen!

Frans A. Brocatus: http://www.fransbrocatus.nl & Laura Zandbergen: http://www.studiolozsand.com

https://www.magazijn076.nl/wp-content/uploads/2020/07/Vol-achterkant-boek-500-x-753-1.jpg

lees meer >>

Als partner en moeder van gezinsleden met autisme weet ik welke impact het heeft op het functioneren van een gezin. Omdat bekenden met een soortgelijke leefsituatie aangaven geïnspireerd te zijn door de wijze waarop ik daar invulling aan geef, is mijn verhaal en visie gepubliceerd in onderstaand boek. In de hoop meer mensen te bereiken, informeer ik u hierover, zodat we elkaar een steuntje in de rug kunnen geven.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website http://www.mariablauw.nl.
Gegevens boek:
Auteur: Maria Blauw
Uitgeverij: Graviant Educatieve Uitgeverij
Prijs: € 13,95
ISBN: 9789492593399
Te koop bij alle grote websites en boekwinkels.

lees meer >>

een-bus-vol-allen-op-weg-naar-samen

Een bus vol alleen op weg naar samen is een fictief verhalend verslag van een familie waar autisme, door de generaties heen, een rol speelt.
Het zou zomaar een bestaande familie kunnen zijn
Autisme wordt vanuit verschillende kanten benaderd. Partners en familieleden worden geïnterviewd.
Dit biedt mensen met en zonder autisme de mogelijkheid om inzicht te krijgen in datgene wat een ander familielid mee zou kunnen maken.
Het is belangrijk om de ander te vragen of dit voor hem/haar ook zo is.
Dat is het begin.
Hierdoor kan er ruimte ontstaan voor groei naar een relatie die plezieriger is.

lees meer >>

Veel kinderen en jongeren met autisme zitten vol vragen en angsten over het Coronavirus. Speciaal voor hen en hun ouders heeft gedragsdeskundige Janette Zomer, werkzaam bij Autismehuis, twee aanpakken uitgewerkt om je kind de rust en duidelijkheid te geven die het nodig heeft.

Lees hier alle informatie.

 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

Een gezellige avond met gelijkgestemden, voor en door mensen met autisme. Dat is waar het Autisme Café om draait. Geert Verhoef (33) is initiatiefnemer van de bijeenkomst, die elke derde woensdagavond van de maand plaatsvindt in Klein Berlijn. 

Klik hier  voor het volledige bericht met informatie.

lees meer >>

In mei start Vanuit autisme bekeken de pilot levensloopbegeleiding in de gemeenten Arnhem    logo-vab

Arnhem, Haarlem (incl. Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort), Utrecht, Groningen,

Tynaarlo, Noordenveld en Westerkwartier. Daarom zijn wij op zoek naar

levensloopbegeleiders en deelnemers.

persbericht-pilot-levensloopbegeleiding

Opgeven kan tot 28 februari. Helaas kan niet iedereen die zich opgeeft meedoen: er

zal een selectie plaatsvinden. Omdat een persoonlijke klik volgens ons doorslaggevend

mag zijn, gebeurt selectie van levensloopbegeleiders voornamelijk door de deelnemers

zelf. Opgeven kan via onze site: http://www.vanuitautismebekeken.nl of rechtstreeks voor Arnhem bij Anjo:

Anjo.Markhorst@vanuitautismebekeken.nl

deelnemer-tekst-pilot-llb-vab

deelnemer-tekst-pilot-llb-vablevensloopbegeleider-tekst-pilot-llb-vabpdf

 

 

 

 

 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 10 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

Het project ‘Het label is (mis)leidend’ van OPaZ (ministerie van VWS) richt zich onder meer op kinderen en jongeren met autisme en de diagnose ‘verstandelijke beperking’, bij wie wel eens wordt getwijfeld of ze werkelijk een verstandelijke beperking hebben. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met autisme die niet of nauwelijks spreken (non-verbaal of gering-verbaal autisme).

Logo van OPaZWe willen graag weten in hoeverre dit herkend wordt door ouders en professionals. Wilt u hierover enkele vragen beantwoorden? Dit kost ongeveer 5 minuten. Hartelijk dank!

 De vragenlijst staat op http://www.vanuitautismebekeken.nl/vragenlijst-opaz

 

 

 

 

lees meer >>

Op maandag 28 oktober 2019 gaat de sociale kaart http://www.autismeapeldoorn.nl online. Initiatiefnemers zijn de gemeente Apeldoorn en het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG). Dit initiatief is ontstaan naar aanleiding van vragen die leven bij inwoners van de gemeente Apeldoorn, over de vindbaarheid van organisaties die aanbod hebben op het gebied van autisme in deze gemeente. De sociale kaart is tot stand gekomen door samenwerking van mensen met autisme en partners aangesloten bij het SAG.

http://www.autismeapeldoorn.nl  vormt een digitale wegwijzer en biedt een actueel overzicht van diensten, aanbod en activiteiten die de netwerkpartners van het SAG te bieden hebben in Apeldoorn en omgeving. Er is onder meer informatie te vinden over wonen, begeleiding, vrije tijd, belangenverenigingen, onderwijs, werk en dagbesteding. Voor het volledige persbericht klik hier en voor de flyer van de sociale kaart hier.

 • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 2 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
 • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 2 maanden geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.
lees meer >>

EHBA 2015

De EHBA 2015(Eerste Hulp Bij Autisme ) is uit! Uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. In dit overzicht staat allerhande informatie over autisme en adressen van organisaties die actief zijn op het gebied van autisme. Klik hier om het document te openen.

lees meer >>

29 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 29 (van in totaal 29)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.