Autisme Themaspreekuren

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 3 maanden, 2 weken geleden.

 • FORTIOR introduceert iets nieuws: Autisme Themaspreekuren.
  Voor meer informatie klik op: https://www.autismethemaspreekuren.nl/

  Autisme Themaspreekuur
  Zie deze nieuwe online sessies als een spreekuur rond een thema, waar je met je vragen terecht kunt bij een deskundige, waar je kennis kunt opdoen en wellicht wat tips kunt krijgen om het jou wat gemakkelijker te maken. Per thema staat er een professional tot de beschikking. Wij selecteren voorafgaand aan het spreekuur welke vragen we gaan behandelen, zodat we van tevoren het programma kunnen vastleggen.

  Alleen mensen met een diagnose ASS of mensen met een vermoeden van ASS kunnen meedoen.

  En, ook belangrijk: als je geen vragen hebt, dan kun je natuurlijk alsnog deelnemen en wellicht iets leren van de vragen van anderen. Niets moet: je hoeft niets te vragen, niets te zeggen en je hoeft je camera of microfoon niet aan te zetten als je dat niet wilt. Je kunt zélfs anoniem deelnemen (je kunt een zelf een (schuil)naam invullen als je meedoet).

  Het gaat om live video-sessies die je achteraf nog 7 dagen kunt bekijken. Mocht je dus niet op het geplande tijdstip kunnen, dan is dat geen probleem.

  Drie themaspreekuren
  We besluiten om met 3 online themaspreekuren voor autisten te beginnen: over overprikkeling voorkomen (gegeven door een SI-therapeute), over de relatie tussen autisme en emoties (gegeven door een psycholoog) en over de wisselwerking tussen autisme en het lichaam (gegeven door een haptonoom). Vooraf kun je vragen inzenden, zodat de inhoud helemaal wordt afgestemd op de input van de persoon met autisme zelf.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.