Refereermiddag SCOS: ‘ASS en comorbide gender-problematiek’

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 1 maand, 3 weken geleden.

  • Save the date! 10 september: Refereermiddag SCOS: ‘ASS en comorbide genderproblematiek’
    Het SCOS (Specialistisch Centrum Ontwikkelingsstoornissen) van Dimence organiseert donderdag 10 september een refereermiddag over: ‘ASS en comorbide genderproblematiek’. Meer info volgt.
    Er wordt een beeld geschetst van de stand van zaken met betrekking tot ASS en LHBTI+ in het algemeen en vanuit het perspectief van de patiënt. Ook wordt een actueel overzicht gegeven van beschikbare internationale literatuur, hypothesen en prevalentie met betrekking tot ASS en genderproblematiek. We bieden handvatten voor diagnostiek en behandeling bij zowel jongeren als volwassenen. En er wordt verdieping gegeven in de identiteitsontwikkeling van mensen met ASS, de bijkomende problemen, de gevolgen voor de dagelijkse praktijk en de implicaties daarvan voor begeleiding en behandeling.
    Kortom: een interessant onderwerp, belicht vanuit de theorie en praktijk. Voor deelnemers is accreditatie aangevraagd bij de NVvP, FGzPt, VSR en V&VN.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.