Terugblik Martine Delfos Apeldoorn, 30 oktober 2019

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 1 week geleden.

 • Woensdagavond 30 oktober j.l. heeft dr. F. Martine Delfos – in theater Gigant, Apeldoorn gesproken over  ‘Een andere kijk op autisme’.  Martine Delfos is klinisch psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker, gespecialiseerd in autisme. Deze avond is tot stand gekomen door een fijne en effectieve samenwerking, waarin ervaringsdeskundigheid centraal stond, tussen Autismecafé in Klein Berlijn, Autismecafé in Gigant, Cafetisme, Gigant, MEE en Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG).

  We mochten deze avond 150 mensen verwelkomen: mensen met autisme, ouders, vrijwilligers, professionals en overige belangstellenden.  Martine Delfos heeft op een heldere wijze laten zien wat autisme kan betekenen, zij heeft ons meegenomen in haar visie, waarbij zij stelt dat er bij autisme sprake is van een vertraging en versnelling van de ontwikkeling tegelijkertijd. Martine Delfos heeft door middel van vele voorbeelden handvatten gegeven voor de benadering van de verschillende aspecten van autisme. Na de presentatie was er ruimte om met elkaar en met Martine na te praten, ook was de uitgever van Martine Delfos aanwezig met haar boeken en was er een tafel met flyers van de samenwerkende organisaties.

   

  Uit de reacties van aanwezigen: ‘een inspirerende en interessante kijk op autisme’, ‘Martine kijkt verder, zij kijkt naar wat de persoon nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen’, ‘ik vond het een inspirerende avond’, ‘Martine kan erg helder uitleggen en je stap voor stap meenemen’, ‘ik vond herkenning’, ‘de voorbeelden die Martine gebruikt getuigen van een diep inzicht in de mens’!

   

  De organisatie van deze avond kijkt terug op een hele mooie avond, vol herkenning en inspiratie  en heeft veelvuldig de vraag gekregen Martine Delfos opnieuw in Apeldoorn uit te nodigen, deze mogelijkheid gaan we op korte termijn onderzoeken!

   

  Autismecafé in Klein Berlijn, Autismecafé in Gigant, Cafetisme, Gigant, MEE en SAG.

   

   

   

   

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 week geleden door Profile photo of sagadmin sagadmin.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.