Autisme TV

Dit forum bevat 1 onderwerp,en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 3 weken, 5 dagen geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Valkuilen in de autismezorg

Vincent kreeg ooit de diagnose schizotypische persoonlijkheidsstoornis. Jaren later kreeg hij de diagnose borderline. Weer jaren later werd het autisme   Een verkeerde diagnose krijgen komt regelmatig voor. Het is een van de valkuilen in de autismezorg.  En zo zijn er meer: mensen met autisme worden soms verkeerd behandeld of bejegend, ze worden overschat, of onderschat. En in de zorgsector schrikt men soms van de diagnose autisme, waardoor snel wordt doorgeschoven naar (hoog)gespecialiseerde psychologen wat niet altijd nodig of zelfs wenselijk is.
In dit programma gaan we deze valkuilen onder de loep nemen. Dat doen we aan de hand van de valkuilen in het levensverhaal van Vincent. Hij is 44 jaar en kreeg tien jaar geleden de diagnose autisme   Alle valkuilen worden onder de loep genomen door Tatiana Brandsma, GZ psycholoog bij SARR Rotterdam, een specialistisch autismeteam binnen de Parnassiagroep Een boeiende uitzending dus op donderdag 23 mei om 20.00 uur

lees meer >>

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.