Ervaar MEE Arnhem

Dit forum bevat 1 onderwerp,en is het laatst gewijzigd door Profile photo of Mariska van Dasselaar Mariska van Dasselaar 1 maand geleden.

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Angst komt vaak voor bij mensen met autisme. Door het onvoorspelbare leven kun je de neiging hebben om je vast te klampen aan zaken die vaststaan. De wereld is echter altijd in beweging: je kunt je baan verliezen, vertraging oplopen of een dierbare verliezen. Ook kunnen afspraken plotseling komen te vervallen.

Het gebrek aan controle kan zorgen voor een angststoornis. Misschien word je dagelijks overspoeld door angstgedachten en heb je allerlei klachten, bijvoorbeeld hyperventilatie, trillen, zweten, misselijkheid, oververmoeidheid en zelfs paniekaanvallen. Het kan zo ver gaan dat je niet meer durft te reizen of het huis te verlaten.

Hoe ga je om met een angststoornis bij autisme? Hoe uit dit zich bij jou en wat doe je liever wel of niet? Zijn er behandelingen of medicatie voor? Deze en andere vragen staan centraal bij deze themabijeenkomst. Door met gelijkgestemden in gesprek te gaan, ontstaat een warm bad van steun en herkenning.

Het gesprek wordt geleid door een of meer ervaringsdeskundigen.

Wanneer: 6 maart van 13:00 tot 14:30
Waar: MEE Gelderse Poort, Meester D.U. Stikkerstraat 10, Arnhem. 3e etage.
Voor wie: volwassenen met autisme
Aanmelden: mariska.ervaarmee@gmail.com

lees meer >>

Onderwerp 1 aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.