Uitnodiging 19 maart: Thema-avond voor professionals: Eet- en voedingsproblemen bij kinderen met autisme en/of ADHD “Aan tafel”

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 3 weken, 2 dagen geleden.

  • Graag nodigen we u uit voor de thema-avond voor professionals “Aan tafel!”  op donderdag 19 maart 2020 om 17.30 uur bij Karakter, Reinier Postlaan 12 in Nijmegen.  Thema: Eet- en voedingsproblemen bij kinderen met autisme en/of ADHD.
    Inloop vanaf 17.30 uur, einde van de avond om 21.30 uur.
    Accreditatie is voor verschillende beroepsverenigingen aangevraagd.
    uitnodiging-karakter

    Een groot deel van de kinderen met autisme en/of ADHD heeft in meer of mindere mate last van eetproblemen. Dit kan betekenen dat een kind te weinig eet of heel selectief eet met mogelijk gewichtsverlies of een afbuigende lengtegroei heeft als gevolg. Ook kan het zijn dat een kind met deze problematiek juist de neiging heeft om te veel te eten of misschien wel bijzondere dingen te eten. Soms is het kind al langer bekend met deze problematiek en kan het inzetten van behandeling helpen. Op andere momenten ontstaat de eetproblematiek juist door de ingezette behandeling (denk bijvoorbeeld aan medicatie) en is soms een aanpassing van deze behandeling nodig. Op deze kennisavond geven wij een overzicht van eetproblemen die kunnen bestaan of ontstaan bij ADHD en bij autisme, geven we tools hoe deze eetproblemen op te sporen en reiken we mogelijkheden aan om de problemen aan te pakken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.