Dag voor hooggevoelige vrouwen al dan niet in combinatie met autisme

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of Maya Deug Maya Deug 8 maanden geleden.

 • Hooggevoeligheid is een term die bedacht en onderzocht is door psychotherapeut en docente psychologie Elaine Aron. Het houdt in dat je gevoeliger bent voor zintuiglijke prikkels. Daarnaast voelen mensen met hooggevoeligheid, of hoog sensitieve personen (HSP), stemmingen van anderen vaak goed aan en zijn ze zorgzaam en perfectionistisch. Ze hebben een rijke innerlijke belevingswereld en ze houden van stilte, rust, schoonheid en kunst. Verder voelen ze zich vaak aangetrokken tot spirituele onderwerpen.

  Veel van deze kenmerken ziet men ook vaak bij autisme, zoals de prikkelgevoeligheid, de behoefte aan stilte en rust en het perfectionisme. Wat betekend dit? Is hooggevoeligheid gelinkt aan autisme? Of staat de hooggevoeligheid zoals deze door Aron beschreven is en autisme geheel los van elkaar?

  Op zondag 7 april organiseert KrekelAutismeCoaching een dag voor vrouwen die zich herkennen in hooggevoeligheid en/of autisme. Personen die hooggevoelig zijn, zijn vaak van nature zorgzaam en daarbij is zorgzaamheid ook een rol die vaak aan vrouwen wordt toegekend vanuit de maatschappij. Deze mooie eigenschap in combinatie met prikkelgevoeligheid, perfectionisme en verwachtingen vanuit de maatschappij leveren vrouwen met hooggevoeligheid echter ook extra druk op. Hoe kunnen zij in hun drukke sociale leven ook aan zichzelf denken?

  Op zondag 7 april worden er over dit onderwerp diverse lezingen, workshops en individuele sessies verzorgd. Deze dag is met name bedoeld om zelf te ervaren wat de diverse werkvormen je kunnen bieden en om even stil te staan en aandacht voor jezelf te hebben.

  Algemene informatie

  Zondag 7 april tussen 10.00 uur en 17.00 uur

  Waar:

  Zyp25, Centrum voor Coaching en Training Arnhem

  Zijpendaalseweg 25, Arnhem

  Kosten:€ 16,50 (Entree €15.00, reserveringskosten € 1,50)
  Zie voor meer informatie: http://www.krekelautismecoaching.nl/

  • Dit onderwerp is gewijzigd 8 maanden geleden door Profile photo of Maya Deug Maya Deug.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.