• Jacco Schlingmann changed the description of the group Groepslogo van Autorijschool Blik op AutismeAutorijschool Blik op Autisme from “volgt” to “Autorijschool Blik op Autisme stelt zich voor:

  Voor (jong)volwassenen met ASS en/of AD(H)D is het halen van het rijbewijs geen eenvoudige opgave. Het ontbreekt 'gewone' rijscholen aan overdraagbare kennis en begrip over deze leerlingen met een speciale behoefte. Zij hebben onvoldoende aandacht voor de impact hoe informatie verwerkt wordt tijdens het leerproces en de spanning die de lessen vaak met zich mee brengen.

  Jacco Schlingmann herkende de problematiek en startte de gespecialiseerde rijschool Blik op Autisme. Jacco ontwikkelde daarnaast in eigen beheer een unieke lesmethode, die voorziet in een aangepast, individueel leertraject voor iedere leerling.

  In samenwerking met o.a het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) ben ik gestart deze lesmethode overdraagbaar te gaan voor een grotere groep
  rij-instructeurs. Op deze manier neemt niet alleen het begrip en kennisoverdracht toe wat de kans op slagen vergroot. Ook de kwaliteit van lesgeven aan (jong)volwassenen zal toenemen met als direct resultaat een positieve ontwikkeling op het zelfvertrouwen van de aspirant bestuurders.

  Het SAG onderkende de waarde van de methode en kende Jacco de klASSe Award 2014 toe. Inmiddels is het mede door de toekenning van de klASSe Award mogelijk gemaakt het netwerk van mijn autorijschool te vergroten; hierdoor kon ik op mijn beurt het SAG onder een breder publiek onder de aandacht brengen.

  Ik zie er naar uit om de klASSe Award 2015 over te gaan dragen aan iemand anders; zo word er steeds weer opnieuw continuïteit geboden aan het doorgeven van kennis en begrip, met wat mij betreft als doel (jong)volwassenen met autisme beter, maar zeker ook langer in hun kracht te zetten.” 4 jaar, 3 maanden geleden