• sagadmin changed the description of the group Groepslogo van RoemrijckRoemrijck from “volgt” to “Roemrijk is een heerlijk thuis voor 11 bewoners in het prachtige, 16de -eeuws rijksmonument Huis Rijck in Zevenaar. De bewoners hebben een licht tot matig verstandelijke beperking veelal met ASS. Alle bewoners werken of nemen deel aan dagbesteding. De jongeren zijn veelal capabel om zelfstandig of met begeleiding te reizen per fiets, OV of rijden een eigen auto. Het huis ligt in het centrum van Zevenaar en het trein-en bus station is op nog geen 100 meter te bereiken. Dit maakt dat dit een plek is met veel mogelijkheden.

  Roemrijck verzorgt de begeleiding van deze jong volwassenen met een verstandelijke beperking en richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid van de bewoners.
  Daarnaast is er voor 2 jongvolwassene plek om aan kamertraining deel te nemen. Met op maat gerichte begeleiding zullen zij de fases doorlopen die nodig zijn om de stap te maken naar zelfstandig wonen.

  Bij Roemrijck hebben bewoners een eigen kamer. Samen met 10 huisgenoten delen ze de badkamers en een prachtig ingerichte woonkamer- en keuken. Bij mooi weer kunnen ze buiten zitten en genieten van de heerlijke tuin. In de woning is altijd een woonbegeleider aanwezig.

  We begeleiden de jong volwassene om zo zelfstandig mogelijk te wonen en helpen dus met koken, kleding wassen en de kamer netjes te houden. Samen met de andere huisgenoten runnen ze het huishouden en worden gezamenlijke corvee taken verdeeld.

  De begeleiding wordt gevormd door vriendelijke professionals die er, samen met de bewoners, voor zorgen dat het wonen bij Roemrijck een heerlijke ervaring is. Iedere bewoner heeft een persoonlijke woonbegeleider die hen helpt om eigen keuzes te maken en zelf te beslissen. De persoonlijke woonbegeleider onderhoudt een intensief contact met ouders en overlegt met de andere collegae in het huis.

  Vanaf september 2018 zijn we gestart en nu hebben we nog enkele plekken voor:

  -Jong volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking
  -Jong volwassenen die naast een verstandelijke beperking een eventuele andere diagnose hebben zoals ASS, het syndroom van Down, epilepsie, dyspraxie, enzovoort
  -Jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar oud
  -Jongeren die geen problemen hebben op het gebied van agressie” 2 maanden, 2 weken geleden