Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Profile photo of sagadmin sagadmin 7 maanden geleden.

 • ivo-ketelaar-vws

  Boek ‘Hoe Kijkt Autisme’ is uit! SAG coördinator Donate van Rijswijk was woensdag 20 maart aanwezig bij de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek ‘Hoe Kijkt Autisme’ van professioneel fotograaf Ivo Ketelaar. Tijdens een one day pop-up fototentoonstelling op het ministerie van VWS in Den Haag is het boek overhandigd aan secretaris-generaal Erik Gerritsen. Het unieke boek toont mooie zwartwit foto’s samen met bijbehorende korte teksten en geeft zo inzicht in de belevingswereld van mensen met autisme. Dit boek is bedoeld om mensen met en zonder autisme dichter bij elkaar te brengen en wederzijds begrip te vergroten. Het boek is vanaf vandaag overal te koop.

  Erik Gerritsen: ‘Ik ben onder de indruk hoe kunst kan werken om dingen inzichtelijk te maken.’

  Ivo Ketelaar: ‘Dit boek gaat om het tonen van beleving en emoties van mensen met autisme. Emoties waarvan wordt gezegd dat autisten die niet hebben. Die emoties zijn er wel degelijk, maar vaak zijn ze onzichtbaar voor de buitenwereld. Ik ga die emoties tonen in het boek Hoe Kijkt Autisme.’

  Ivo Ketelaar Ivo Ketelaar is professioneel fotograaf, is 58 jaar en heeft zelf het syndroom van Asperger.

  Project Hoe Kijkt Autisme Het boek is onderdeel van het project Hoe Kijkt Autisme van Ivo Ketelaar. Het project biedt onder meer een rondreizende vaste en een popup foto-expositie. Daarnaast geeft Ivo lezingen en workshops. Vanaf vandaag is het boek Hoe Kijkt Autisme verkrijgbaar bij de online en reguliere boekhandels. Ook is het hier te bestellen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.